Route + Parkeren

Route / Parkeren

De galerie is gevestigd in een 18e eeuws pand direct naast het voormailge (hoofd)postkantoor, nu de mensa van University College Roorsevel (UCR), ongeveer 200 meter achter het 16e eeuwse Middelburgse stadhuis. De Lange Noordstraat loopt parallel aan de zijkant van het stadhuis en komt uit op de grote Markt. In de directe omgeving is ruim voldoende betaalde parkeergelegenheid.

AUTO
Komende vanaf de grote weg (A58) gaat u bij afslag nr. 39 richting Middelburg-Centrum en rijdt via de Schroeweg richting centrum over het Kanaal door Walcheren (vooral ’s zomers staat de brug vaak open). U blijft richting CENTRUM volgen. Rechts van u ziet u de markante toren van het Middelburgse Abdijcomplex de Lange Jan met de keizerskroon van Karel de Vijfde (1500-1558) boven de huizen uitsteken. U rijdt inmiddels over Het Groene Woud, die vervolgens overgaat in Looierssingel. U passeert de voormalige brandweerkazerne en de Seismolen, met aan uw linkerkant het rustieke Joodse kerkhof, u komt nu op een driesprong met stoplichten, het Seisplein en volgt nog steeds CENTRUM. U rijdt nu in een straat met de merkwaardige naam Klein Vlaanderen en nadert na 50m opnieuw stoplichten en u gaat rechts af, nog steeds richting CENTRUM. Inmiddels bent u in een halve cirkel om het stadscentrum gereden en rijdt nu over de Volderijlaagte. Recht vooruit ziet u de toren van het stadhuis boven de huizen uitrijzen en rijdt over de brug van een brede stadsgracht, de Herengracht, die u in de Stadhuisstraat brengt. Meteen rechts van u, heeft u een pleintje met parkeergelegenheid. U bent nu aan de achterkant van het stadhuis aangekomen. Welkom in het historische centrum van de prachtige stad Middelburg.
De Lange Noordstraat is na 50m, de eerste straat links, rechtsaf loopt u de mooie grote Markt op. Overal staan groene wandelbordjes, die u de weg naar het (hoofd)postkantoor wijzen. 

NB. Middelburg kent geen speciale locaties voor vergunningparkeren voor haar inwoners. Mits u betaalt, contant of met uw chipknip, mag u in het centrum overal parkeren.

Klik hier voor de locatie in Google Maps
 

OPENBAAR VERVOER
Vanaf het 19e eeuwse NS-station (ook busstation) loopt u in ongeveer 15 minuten naar de galerie. U loopt dwars door het oude stadscentrum, eerst naar de grote Markt met het 16e eeuwse stadhuis en daarna naar het voormalige (hoofd)postkantoor nu de mensa van de UCR.