Collectie / Collection

Galerie/kunsthandel ‘De Vier Gemeten’ heeft een representatieve collectie beeldende kunst, voornamelijk uit de periode 1900-1960. Het betreft werk van Zeeuwse schilders of van hen die hier tijdelijk verbleven, de zgn. ‘Passanten’. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit: Zeeuwse landschappen, stads- en dorpsgezichten, maar ook uit haven- , zee- en strandgezichten en niet te vergeten prachtige (bloem)stillevens.
 
Het prijsniveau is bescheiden en realistisch, met de nadruk op een eerlijke prijs - kwaliteit - verhouding en varieert tussen de € 100,00 en € 2.500,00. In uitzonderlijke gevallen hoger, al naar gelang de bekendheid van de beeldend kunstenaar. Gespreide betaling is in overleg mogelijk.
 
Het vinden van een goede plek voor het werk van 'zijn' schilders is belangrijker dan het maken van winst om het gewin. Kunst is er immers om van te genieten en niet om er rijk van te worden!   
 
Hieronder volgt een opsomming van alle bekende Zeeuwse of aan Zeeland gerelateerde beeldende kunstenaars, gegroepeerd naar geografische locatie:
 

Veeristen

Veerse Joffers

Veerse passanten en varende schilders

Domburgse groep

Westkapelle

Zoutelande

Vlissingen en Scheldeluministen

Middelburg

Goes en Zuid-Bevenland

Schouwen-Duivenland (Zierikzee)

Zeeuws-Vlaanderen

Hollandse, Brabantse & Vlaamse Zeeuwen

Zeeuws Modern - Hedendaags & Zeeuwse Kunstkring